F e e l i n g    W e l l
Home.

De Masseur.

Foto's.

Ontspanningsmassage  .

Warme Olie Massage.

Sportmassage.

Triggerpoint-therapie.

TDP / Moxa lamp.

Dorn methode.

Doelgroepen massage.

Workshop massage.

Reiki.

Reiki 1 inwijding.

Reiki 2 inwijding.

Reiki 1 opfriscursus.

Reiki 2 opfriscursus.

Reiki Master.

Reiki oefenavond.

Reiki bij dieren.

Shambhala mijn verhaal.

Shambhala.

Shambhala Inwijdingen.

Prijslijst.

Agenda.

Tips en toepassingen.

Contact / adres.

Links.DORN  Methode
De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.
Bijna iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het verschil kan wel tot vier centimeter oplopen. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt bekken en wervelkolom  in een andere houding te staan waardoor klachten kunnen ontstaan .
Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….” U maakt de keus dat advies op te volgen of  ervaren of de Dorn methode uw verlossing kan zijn!
De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland, waar het is ontwikkeld door Dieter Dorn († 19 januari 2011).  , een voormalig landbouwer uit de Allgäu. In Duitsland is het al heel lang een bewezen, geaccepteerde en veel toegepaste behandelwijze. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden.

Het uitgangspunt van de Dorn methode is het beenlengte verschil. Hierdoor ontstaat vaak een bekkenscheefstand waardoor ruggenwervels kunnen verschuiven. Een verschoven ruggenwervel kan veel klachten veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maagklachten, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, uitstralende pijn in armen en benen, etc. Het zijn meestal klachten waarbij je niet direct een link legt met een verschoven wervel.

Binnen de Dorn methode worden blokkades en scheefstand van bekken, wervels en gewrichten met de handen aangevoeld en op een zachte manier, met een duimdruk, gecorrigeerd. Dit geschied altijd in beweging (dynamische correcties), de cliënt beweegt zich, waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert.

Na de Dorn behandeling is het belangrijk om 2 tot 3 dagen inspanningen en zwaar tillen te vermijden. Er kan gedurende enkele dagen wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Het lichaam moet wennen aan de gecorrigeerde stand. Veel water en thee drinken ondersteunt het lichaam om het uitscheiden van de afvalstoffen te bevorderen.

In de volgende situaties kan de Dorn methode niet toegepast worden:

bij osteoporose (botontkalking);

bij griep of koorts;

bij intensief gebruik van Prednison en bloedverdunners;

bij kanker;

bij ontstekingen en verse breuk van wervel of gewricht.