F e e l i n g    W e l l
Home.

De Masseur.

Foto's.

Ontspanningsmassage  .

Warme Olie Massage.

Sportmassage.

Triggerpoint-therapie.

TDP / Moxa lamp.

Dorn methode.

Doelgroepen massage.

Workshop massage.

Reiki.

Reiki 1 inwijding.

Reiki 2 inwijding.

Reiki 1 opfriscursus.

Reiki 2 opfriscursus.

Reiki Master.

Reiki oefenavond.

Reiki bij dieren.

Shambhala mijn verhaal.

Shambhala.

Shambhala Inwijdingen.

Prijslijst.

Agenda.

Tips en toepassingen.

Contact / adres.

Links.

Mijn persoonlijke verhaal:

Shambhala Multi Dimensional Healing

Sinds zo’n twee jaar komt met regelmaat Shambhala mijn pad kruisen.
In eerste instantie hield ik de boot ver af. Kom nou,  een verbeterde versie van Reiki en dan iets van een 350 symbolen die je niet hoeft te leren, maar die je “weet” als je ze nodig hebt.
Er zijn al zoveel variaties bedacht op Reiki, mag het a.u.b. basaal blijven zonder al die toegevoegde toeters en bellen waarvan iemand vind dat die ook “origineel” zijn en er bij horen.
Reiki is Reiki.. en dat is goed, heel erg goed! Daar kunnen we mee uit de voeten, mee vooruit, voor ons zelf en voor anderen, samen de wereld een stukje mooier / heler  maken.

Toch kon ik de confrontatie niet blijven ontwijken. Ik ging me er in verdiepen en nam contact op met de foundation. Had duidelijke, fijne en verhelderende gesprekken, gaf me op voor oefenavonden om verder kennis te maken, en vervolgens gebeurde er niets. Ik hoorde niets meer.
Ik had een enorm fijn gesprek met de cursus leider: wat een warm mens. Gaf me op voor de eerstvolgende cursus en wederom vernam ik niets meer. Blijkbaar was mijn tijd nog niet daar, of dat de gevolgde weg niet de juiste, om er mee aan de slag te gaan.
Het verhaal dat we per 1 januari 2007  een nieuw spirituele periode ingingen, en dat daardoor alle inwijdingen “vervallen” verklaard werden deed mij nog eens flink achter de oren krabben. Wat een gedoe, dat iemand uit Amerika dit zomaar even dicteert voor de hele wereld. Staan mijn benen te vast in de poldergrond om dit “zomaar” te accepteren?
En toch..... ik kom er maar niet van los....en waarom het gevoel dat ik dan Reiki zou gaan “verloochenen”?

Dan komt het moment dat John Breukels via internet mijn pad kruist. Weer liep ik tegen die verrekte Shambhala aan. John geeft Shambhala 1,2,3 en 4 en de foundation verklaarde die niet meer geldig en hoe zit  het nu, en ook heeft John een iets andere schrijfwijze. Uiteindelijk mailde ik hem en kort daarna was er telefonisch contact.
In de eerste plaats een enorm warm mens, was erg duidelijk en legde mij het verschil uit:
Er is geen verschil (misschien uiterst miniem)!
Shamballa is van de foundation, wordt ondersteund en geleid vanuit Amerika. Elke cursist krijgt het cursusboek en certificaat vanuit de foundation. De bedragen voor de inwijdingen zijn door de foundation vastgesteld en zijn te lezen op de website.

John heeft net als heel veel andere masters vraagtekens. O.a. hoe kan een liefdevolle energie, die liefdevol is gegeven “vervallen” worden verklaard. Het cursus boek is een Nederlandse vertaling van het originele cursusboek van de Amerikaanse foundation, en de inwijdingen worden precies zo gegeven als voorgeschreven is. En liefdevolle energie kan niemand “ongeldig” verklaren.
Daarom geen tijd verdoen aan al dat gedoe, is mijn mening, het is zaaks dat veel mensen kennis maken met en ingewijd worden in deze liefdevolle energie zodat we samen de wereld een stukje kunnen “helen” en ons zelf de kans geven te groeien in ons spirituele pad.
Ik heb er voor gekozen om mijn steentje te gaan bijdragen. In de eerste plaats voor mijn eigen groei en om zoveel mensen als mogelijk tegen een voor (bijna) iedereen betaalbaar bedrag in te wijden. Vind u het belangrijk of ik lid ben van een overkoepelende organisatie, een beroepsgroep, stichtingen die behartigen etc. etc. met diep respect voor uw gevoel, gelukkig zijn er in de omgeving genoeg mensen te vinden die er voor zichzelf wel een waarde aan geven en waar u met exact dezelfde liefdevolle energie wordt ingewijd als ik u zou inwijden.

Ik gaf mij op voor de inwijdingen door John. Kreeg het cursus boek per mail toegestuurd en begon het te verslinden! Zat helemaal te trillen op mijn stoel....wat een thuis komen. Kreeg zoveel antwoorden op vragen die ik altijd al had en mijn gevoel van Reiki verloochenen bleek dus echt gel*l van de bovenste plank!
Duidelijk werd het ontstaan van” Reiki “ uitgelegd, van ver voordat de herontdekking door
dr. Usui plaatsvond
Uitgelegd werd het hoe en wat van Shambhala, en simpelweg gezegd is Reiki een stukje Shambhala. Tot voor kort had de mensheid genoeg aan Reiki en voor velen zal dat ook zo blijven en dat is uiteraard goed. Iedereen bepaald dat voor zichzelf.
Anderen hebben de hunkering naar verdere “groei” en dan kan Shambhala als completering van Reiki hen daarin helpen.
Voorbeelden als Shambhala is de hele taart, Reiki een punt daarvan.. geweldig voorbeeld, maar de een heeft genoeg aan die punt en de ander is een “veelvraat”  :-)
Of: Reiki is een lamp van 50 watt en Shambhala een van 500 watt. Wil je wel zoveel?
Voor mij is het niet anders dan dat je “consumeert” zoveel als je nodig bent. Vandaag meer en morgen misschien minder, of nog veel meer....   

Hoe je het ook schrijft, door wie je de inwijdingen laat doen, welk bedrag je er voor betaald;
mij maakt het niet uit. Met diep respect: JIJ bent het belangrijkste in je leven.  Leef je leven, en gebruik je gevoel nu meer dan ooit !  Reiki en Shambhala kunnen je helpen beduidend gevoeliger te worden en je te laten groeien in je spirituele leven en samen kunnen we de wereld een stukje mooier maken!.
Maak er  vandaag een mooie dag van, glimlach het leven tegemoet en geniet van het LEVEN!